ALV: Aan de slag na deze verkiezingen

14 december 2023

Op de Algemene Ledenvergadering van de afdeling Amsterdam West was de sfeer woensdag bedrukt maar ook zoekend. GroenLinks wethouder Rutger Groot Wassink vertelde dat hij even tijd nodig gehad om van de uitslag van de verkiezingen van 22 november te bekomen. Hij voorzag bovendien dat Amsterdam in de problemen kan komen als er een regering komt die flink gaat snijden in fondsen voor bijvoorbeeld de opvang van thuislozen of asielzoekers, voor cultuur of andere posten die voor de stad van belang zijn. Ruwweg de helft van de begroting van de stad komt van het rijk.

Hoewel het programma van GroenLinks/PvdA voorbeeldig was, had de campagne wellicht wat feller gekund, zei Groot Wassink. Onder de aanwezige PvdA-leden ontspon zich vervolgens een gesprek over de waarden die GroenLinks/PvdA naar voren zouden moeten brengen en waarop zij zich meer zouden moeten profileren. Voorzitter Victor Bouman riep de leden op het niet bij deze gesprekken te laten maar vooral ook mee te denken over activiteiten die de afdeling West zou kunnen of moeten ontplooien.

Op de vergadering werden de begroting en het werkplan voor volgend jaar, met onder meer een campagne voor de Europese verkiezingen van 6 juni, bij unanimiteit aangenomen.