Bezoek van SPD Berlijn

17 oktober 2021

Vorige week kregen we in West onze collega sociaaldemocraten uit Berlijn op bezoek. Eén van de Berlijn afdelingen van de Sozialdemokratische Partei Deutschlands, SPD, had een mooie meerdaagse trip naar Amsterdam opgezet. Vanuit de SPD was er contact met ons opgenomen om hen te ontmoeten in Amsterdam West. Igor Runderkamp, ondersteuner van de fractie in de stadsdeelcommissie, en Stijn Ettes, lid afdelingsbestuur West, ontvingen de groep bij het stadsdeelkantoor naast het vernieuwde Bos en Lommerplein.

De groep werd vervolgens uitgenodigd om plaats te nemen in de vergaderzaal van de fractie. Hier vertelden Igor en Stijn over hoe de Amsterdamse politiek er ongeveer uitzag: hoe ziet de gemeenteraad eruit, wat is de rol van de stadsdeelcommissies en hoe zijn de verschillende besturen over Amsterdam verdeeld. Vanuit de luisteraars kwamen enkele suggesties voor te behandelen onderwerpen, zoals de woningmarkt, mobiliteit en samenwerkingen met andere partijen.

Na het beantwoorden van de prangende vragen zijn we met z’n allen een plaatselijk café ingedoken, om onder het genot van een drankje nog even na te praten. Onze collega’s vervolgden hun trip door Amsterdam, met de kennis uit West op zak.