Door Jasper Etten op 24 september 2013

Blog Jasper Etten: “De Ruige Speelplek verlicht?”

Als kandidaat lijsttrekker voor Amsterdam West blog ik hier over opvallende gebeurtenissen en ontwikkelingen in West.

Deze keer over de Ruige Speelplek. Dit is een speelplek voor kinderen, langs de Willem de Zwijgerlaan bij mij in de buurt. Het is een speelplek met speeltoestellen in het groen, door een halfhoog hek met klimop afgeschermd van de straat. Er is een kabelbaantje en een glijbaan bovenop een heuvel. De hoogste heuvel van Amsterdam West, voor zover ik weet. Ernaast ligt het enige groene monument van West, het parkje Het Bolwerk, een potentieel pareltje van de Amsterdamse School.

Deze week stond er in het Parool een artikel over deze plek. Terwijl hier overdag veel kinderen veilig en rustig kunnen spelen en rondrennen terwijl enkele ouders op een afstandje op een bankje toekijken, is het er ‘s avonds stil en donker. En dat is goed voor allerlei activiteiten die zich liever in het donker afspelen. Anders gezegd, het is ideaal om er rond te hangen. De buurt geeft aan dat het er niet veilig is. Dat is in beeld bij het stadsdeel.

De Ruige Speelplek is enkele jaren geleden aangelegd, subtiel ingepast in het profiel van de Zwijgerlaan. Destijds is de optie opgenomen dat mocht het ‘s avonds een hangplek worden, dat er dan een afsluitbaar hek omheen zou komen. Ik ben daar geen voorstander van. Het is openbare ruimte, en moet geen kooi worden. Maar het is er gewoon te donker. Er staat helemaal geen verlichting. Het Bolwerk ernaast, ook donker, staat op het punt om grondig opgeknapt te worden. Ik pleit voor het aanleggen van verlichting langs het water en in het parkje. En voor het versneld opknappen van het Bolwerk. Dat is iets om eerst met de buurt te bespreken.

Kandidaat-lijsttrekker Jasper Etten

Jasper Etten

Jasper Etten

Jasper Etten is kandidaat-lijsttrekker, kijk op deze pagina voor alle info. “Ik ben er van overtuigd dat ik met de juiste aandacht voor de fysieke kant van de stad kan bijdragen aan de doelstellingen van sociaal-democratie. Met 25 woonjaren in de buurten van West, zet ik mijn kennis en ervaring in om van dit stadsdeel

Meer over Jasper Etten