Door Privé: Erik de Groot op 20 november 2012

Blowverbod

Afgelopen zondag liep ik met mijn dochter naar de speeltuin bij ons om de hoek. Het was een prachtige middag, en ik keek er naar uit om in het zonnetje de krant te lezen terwijl mijn dochter op de schommel zat. Helaas bleek dat anders uit te pakken. Want wat schetste mijn verbazing? Op nog geen 10 meter van de  speeltuin kwam ons de onmiskenbare geur van wiet tegemoet. Drie jongens uit de buurt hadden net als ik het plan opgevat om buiten van de zon te genieten. Het spijtige was dat ze het daarbij nodig vonden om een goeie joint op te steken.

Nou heb ik niets tegen blowen, maar ik vind het echt ongehoord dat er wordt geblowd op plekken waar kinderen spelen. Ik ben zondagmiddag even met die jongens gaan praten en gelukkig gingen ze niet snel daarna er weer vandoor. Zo konden mijn dochter en de andere kinderen in de speeltuin ongestoord verder spelen.

Ik besef me echter dat niet iedereen zo snel op blowende jongeren af zal stappen – als het op een andere plek of een later tijdstip was geweest en als ik niet zo nodig de stoere, verantwoordelijke vader wilde spelen was ik zelf misschien ook niet zo heldhaftig geweest. Daarom zal ik er bij onze gemeenteraadsfractie voor pleiten om snel in actie te komen. Linksom of rechtsom is er wat mij betreft maar één oplossing: zo snel mogelijk een algemeen blowverbod bij speeltuinen.

Privé: Erik de Groot