Door Godfried Lambriex op 5 maart 2013

BoLoBloeit

Zaterdag presenteerden zzp-ers uit Bos en Lommer onder de noemer Bolobloeit zich op een zzp-markt in de Augustanakerk. Tal van zzp-ers uit Bos en Lommer lieten zien wat ze te bieden hebben. Variërend van lampen en speelgoed gemaakt van afval door Studio Ferre (geef eens een bijzonder kado!) tot de prachtige foto’s van Mildred Theunisz (voor wie een ‘Bos en Lommer’ aan de muur wil). En natuurlijk heerlijk eten uit de buurt.

Het idee was afkomstig van De Coppel, gevestigd in het bedrijfsverzamelgebouw aan de Coppelstockstraat. De Coppel inspireert, motiveert en verbindt jonge, creatieve ondernemers uit Bos en Lommer. Met deze markt dus, maar ook met een online platform. Zo draagt de Coppel bij aan de transitie van Bos en Lommer tot een levendige en leefbare wijk.

Jan Pietersz.Coppelstock was veerman op het veer naar Den Briel. Nadat de Spanjaarden Den Briel verlaten hadden (maart 1572) waarschuwde hij de Geuzen en vroeg ze naar den Briel te komen. De Coppel verbindt nieuwe ondernemers die – ten tijde van crisis – vormgeven aan een nieuwe economie. Ze nodigen de Geuzen van de nieuwe economie te vestigen in Bos en Lommer en Bos en Lommer te laten bloeien.

Meer informatie over De Coppel is te vinden op www.decoppel.nl.

Godfried Lambriex

Godfried Lambriex

“Ik ben de politiek in gegaan om dingen te kunnen veranderen, bijvoorbeeld de kwaliteit van het onderwijs of het Mercatorplein. Samen met bewoners probeer ik resultaten te boeken, dingen in beweging te brengen. Ook nu we minder geld hebben moet de vernieuwing in West door kunnen gaan. Wonen en economie zijn daarom belangrijke aandachtsgebieden: ik

Meer over Godfried Lambriex