7 juli 2013

De weg naar 19 maart 2014

Op deze pagina vind je korte berichten over de stappen richting de verkiezingen van de bestuurscommissies op 19 maart 2014.

Vrijdag 20 september 2013
De drie kandidaat-lijsttrekkers worden officieel gepresenteerd. De lijsttrekkersverkiezing is begonnen!
Maandag 16 september 2013
De deadline om je te kandideren voor het lijsttrekkerschap verstrijkt. Het bestuur hanteert een procedure voor de toelating van de kandidaten en doet daar aan de leden verslag van.
Maandag 9 september 2013
Deelraadslid Jeroen van Berkel kondigt na afloop van een debat over Syrië aan dat hij kandidaat-lijsttrekker voor de bestuurscommissie wil worden. Daarmee is hij de derde kandidaat voor het lijsttrekkerschap van de PvdA in West. Tot 16 september kunnen mensen zich nog melden, op 3 september sluit de termijn voor kandidaatstelling voor de bestuurscommissie.
Donderdag 5 september 2013
De secretaris van het afdelingsbestuur stuurt de brieven en CV’s van 21 kandidaten voor de bestuurscommissie naar de adviescommissie kandidaatstelling.
Maandag 2 september 2013
Leden van de afdeling worden geïnformeerd over de nieuwe voorzitter van de adviescommissie kandidaatstelling: Farida Polsbroek.
Zaterdag 31 augustus 2013
Zo’n veertig leden van de afdeling gaan in gesprek over de issues in de verschillende buurten van West, de eerste ideeën voor het verkiezingsprogramma en en de campagneperiode.
Woensdag 28 augustus 2013
In de West-edities van het Amsterdamse stadsblad De Echo verschijnt een advertentie over de kandidaatstellingsprocedure.
Donderdag 22 augustus 2013
De tweede inloopavond voor mensen die meer informatie willen over bestuurscommissies werd een goed gesprek tussen in totaal negen deelnemers. Op 29 augustus is de volgende gelegenheid, kijk voor meer info in de agenda.
Maandag 19 augustus 2013
Deelraadslid Floris Vels kondigt aan dat hij kandidaat-lijsttrekker voor de bestuurscommissie wil worden. Daarmee is hij de tweede kandidaat voor het lijsttrekkerschap van de PvdA in West. Tot 16 september kunnen mensen zich nog melden, op 3 september sluit de termijn voor kandidaatstelling voor de bestuurscommissie.
 
Zondag 18 augustus 2013
Alle PvdA-leden in West ontvangen komende week twee exemplaren van een flyer, waarin Martien Kuitenbrouwer een oproep doet om na te denken over de kandidaatstelling voor de bestuurscommissie vanaf 2014. Tot 3 september kunnen geïnteresseerden zich melden. De tweede kaart is bedoeld om door te geven.
 
Zaterdag 17 augustus 2013
In deze notitie beschrijft het afdelingsbestuur de manier waarop de lijsttrekkersverkiezing voor de PvdA in Amsterdam West wordt gehouden. Na de sluiting van de kandidaatstelling (op 16 september) wordt de definitieve werkwijze met de kandidaten besproken.
 
 
 
 
Donderdag 15 augustus 2013
Tijdens de eerste inloopavond voor mensen die meer informatie willen over bestuurscommissies zijn twee bezoekers geweest. Op 22 augustus is de volgende gelegenheid, kijk voor meer info in de agenda.
 
 
 
Donderdag 8 augustus 2013
Het afdelingsbestuur stelt op 15 augustus een concept-draaiboek vast voor de werkwijze tijdens de lijsttrekkersverkiezing. Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie contact opnemen met de voorzitter.
 

Zondag 7 juli 2013

Deelraadslid Jasper Etten kondigt tijdens de Zondag-in-het-park-seizoensafsluiting van PvdA West aan dat hij kandidaat-lijsttrekker voor de bestuurscommissie wil worden. Daarmee is hij de eerste kandidaat voor het lijsttrekkerschap van de PvdA in West. Tot 16 september kunnen mensen zich nog melden, op 3 september sluit de termijn voor kandidaatstelling voor de bestuurscommissie.

Donderdag 27 juni 2013
Tijdens de ledenvergadering stelt de afdeling Amsterdam West profielen en een visiedocument vast voor de invulling van de bestuurscommissie vanaf 2014. Vanaf nu kunnen kandidaten zich melden.