Door Orhan Kayar op 2 november 2012

Geloof in jongeren!

Het werk van een deelraadslid bestaat niet alleen uit vergaderingen en politieke avonden. Als volksvertegenwoordiger is het juist belangrijk dat je regelmatig contact hebt met je bewoners, luistert en vervolgens de dialoog aangaat. In deze blog wil ik jullie daarom laten zien wat een deelraadslid zoal doet gedurende de week. 

Afgelopen week heb ik met diverse jongeren en jongerenorganisaties om de tafel gezeten. Ik wil graag mijn algemene impressie van deze gesprekken met jullie delen. Zo heb samen met vertegenwoordigers van Stichting Streetsoccer Team gekeken hoe we samen leuke sportactiviteiten kunnen organiseren. We hebben besproken hoe we hier nog meer kinderen en jongeren bij kunnen betrekken zodat we samen de strijd aan gaan met obesitas en overgewicht.

Een ander onderwerp waar ik me als deelraadslid mee bezig houd is het jaarlijkse debattoernooi voor jongeren, Debattle!. Dit toernooi wordt door de deelraad georganiseerd, maar voor het komend jaar zal het Jongeren Service Punt (JSP) Westerpark hiermee aan de slag gaan. Vorige week hebben we de details besproken. Het is een mooie klus voor hen, want dit is dé aangelegenheid voor jongeren om hun zegje te doen richting het stadsdeel. Omdat JSP Westerpark ook bij de voorbereiding van de vorige twee debatten actief heeft meegedaan heb ik er alle vertrouwen in dat er in het voorjaar wederom een succesvolle Debattle zal komen. Een grote groep jongeren binnen JSP heeft al aangegeven dat ze graag willen meedenken en helpen, iets waar ik erg blij mee ben. Tijdens de vorige Debattle was ik onder de indruk van hoe sterk en slagvaardig deze jongeren waren in het debat – ondanks het feit dat een aantal van hen het in het dagelijks leven niet bepaald makkelijk heeft.

Hun goede prestaties bij het debat zijn voor mij een teken dat je te allen tijde moet geloven in de kracht van jongeren. Door hen vertrouwen te geven kan hun echte potentie tevoorschijn komen. Zelfs al zijn sommigen lastig in de omgang, je kunt mensen nooit uitsluiten. Als deelraadslid en PvdA’er ben ik graag toegankelijk en aanspreekbaar voor al deze jongeren. Waar mogelijk probeer ik wat er bij hen speelt onder de aandacht te brengen.

Om deze reden heb ik bijvoorbeeld Hi5 uitgenodigd om in te spreken op de politieke avond van 30 oktober. Hi5 is typisch een van die organisaties die een goede bijdrage leveren aan de ontwikkeling van jongeren. Ze verbinden bedrijven en jongeren met elkaar, om op die manier jongeren toegang te geven tot stages en werk. Ik vind het belangrijk dat dit soort organisaties hun succesverhaal kunnen vertellen, zodat ze anderen kunnen inspireren. Mocht u de inspraak van Hi5 gemist hebben, u kunt hem hier terugkijken (start Open Podium 28:02).

De komende tijd ga ik samen met PvdA-leden en mijn collega deelraadslid Silvester Heijdemann de jongerencentra in West bezoeken om verder te spreken met de jongeren in ons stadsdeel. We willen in kaart brengen waar ze tegen aan lopen en wat wij, als politiek, voor ze kunnen betekenen. Ik heb er het volste vertrouwen in dat we samen met deze jongeren een mooie, sociale en rechtvaardige toekomst kunnen creëren!

Orhan Kayar

Orhan Kayar

“Samen met bewoners wil ik kijken hoe we onze buurten en straten kunnen verbeteren. Ik voel me erg betrokken bij mensen die door allerlei omstandigheden terecht komen in een sociaal element en zet me in om ook hun stem gehoord te krijgen. Zo probeer ik iedere dag de kloof tussen bewoners en de politiek verder

Meer over Orhan Kayar