Gesprek met stadsdeelcommissielid Igor Runderkamp

3 februari 2019

De redactie van de website van de PvdA West sprak kort met Igor Runderkamp. Igor is sinds kort lid van de stadsdeelcommissie in West, als tijdelijke vervanger van Natasja van der Geest, die enkele maanden in het buitenland vertoeft.

Igor, is het leuk om lid te zijn van de stadsdeelcommissie?

‘Zeker, erg leuk! Het is anders dan dat ik mij van tevoren had voor gesteld, maar juist het gegeven dat dingen in het leven anders gaan dan je aanvankelijk dacht maakt het leven leuk. Ik vind het bijvoorbeeld ingewikkelder dan ik dacht om een standpunt in te nemen op onderwerpen waar ik niet zoveel van af weet, te meer omdat ik dan gevoeliger ben voor argumenten van anderen. Daarnaast vind ik het leuk en opvallend om te zien hoe alle partijen die zitting nemen in de stadsdeelcommissie Amsterdam West op zoek gaan naar een gezamenlijk gedragen advies, terwijl de standpunten op het eerste oog ver uit elkaar liggen.

En, welke zaken ga je met name aanpakken?

Ik ben er trots op dat wij in Amsterdam West een linkse meerderheid hebben. Dit ga ik vertalen naar adviezen waar in de eerste plaats de bewoners van Amsterdam West de vruchten van plukken. In de eerste plaats ga ik mij daarbij richten op de overlast die bewoners ervaren van de evenementen in het Westerpark.

Mooi! wat hoop je te bereiken in de korte tijd dat jij in de sdcie zit? Liefst concreet?

Jaarlijks worden de inkomsten uit evenementen in het Westerpark begroot op circa € 160.000,-, en de afgelopen jaren zijn deze inkomsten overschreden met 30 tot 40%. Deze extra inkomsten stromen aan het einde van het jaar naar de centrale stad. Ik vind het raar dat er in het Westerpark steeds meer grootschalige evenementen zijn waar de bewoners last van ondervinden, terwijl de bewoners nu niet direct meeprofiteren van de extra inkomsten. Aan deze onbalans hoop ik in de tijd dat ik Natasja mag vervangen iets te kunnen doen.

Dank je, Igor. Wij wensen jou veel succes!