Door Privé: Anne Janssen op 27 januari 2015

Geweld tegen homo’s pikken we niet in West

Met verbijstering en afschuw heb ik gisteren het bericht gelezen dat bij ons in West, in Bos en Lommer, een man beroofd en in elkaar geslagen is terwijl hij uitgescholden werd voor vieze oude flikker .

Het is belangrijk dat wij in West ons met zijn allen uitspreken tegen elke vorm van geweld om je geaardheid, geloof of ras. Om te laten zien dat wij dit niet pikken. De PvdA roept het stadsbestuur dan ook op om krachtig stelling te nemen tegen geweld tegen homo’s.

Ook vinden wij het belangrijk dat er een intensievere samenwerking wordt opgezet met het COC in West. Het stadsdeel heeft haar oren en ogen in de wijk, middels de bestuurscommissie, buurtcoördinatoren, straatcoaches en sociale wijkteams. Het COC heeft sinds een jaar ook haar oren en ogen in de wijk met stadsdeelcoördinatoren en werkgroepen. Zij organiseren nieuwe initiatieven gericht op vergroting en versterking van LHBT-vriendelijke stadsdelen. Om de krachten te bundelen zou het stadsdeel veel meer kunnen samenwerken met het COC in West. Door het uitwisselen van informatie, samenwerken op voorlichting en preventie, en het vergoten van de veiligheid op straat.

De PvdA zal hierover in de vergadering van de bestuurscommissie op 3 februari vragen stellen.

Privé: Anne Janssen

Privé: Anne Janssen

Anne Janssen (1978) woont met haar man en zoontje in De Baarsjes. Ze is sinds maart 2014 lid van de bestuurscommissie van Amsterdam West en in april 2014 werd ze verkozen als voorzitter van de PvdA-fractie. In het dagelijks leven werkt ze voor Nuon ls adviseur op het gebied van duurzaamheid. Eerder werkte ze onder

Meer over Privé: Anne Janssen