Door op 14 december 2013

Groen licht voor Spaarndammertunnel!

Het is gelukt! Na jaren van spanning voor de bewoners en ondernemers hebben ze eindelijk wat ze heel graag wilden: De Spaarndammertunnel wordt gebouwd!

Op het dak van de tunnel komt een park. Het park is de verbinding tussen de Spaarndammerbuurt en de nieuwe, klimaatneutrale wijk Houthaven. Uiteraard is de verbetering van de luchtkwaliteit en de vermindering van de geluidsoverlast voor bewoners geweldig. Maar ook draagt het bij aan de ongedeelde stad. Daarbij is het heel goed voor de ondernemers in de Spaarndammerstraat, die er een aantrekkelijke berg klanten zomaar bij krijgt! In de Houthavens komen veel mooie en duurdere woningen, naast uiteraard sociale woningbouw. Ook worden er prachtige waterwoningen en aanlegsteigers gebouwd in de buurt. Best een fijn plekje om te gaan wonen, zeg ik als zeiler. Maar ja, mijn hart ligt nu in Bos en Lommer.

Het feit dat het definitieve besluit is genomen, betekent dat er voldoende woningen zijn verkocht en gebouwd gaan worden. Dat was een voorwaarde om aan de bouw van de tunnel te kunnen beginnen.

Met het slaan van de eerste paal aanstaande woensdag van het eerste project (het Puuur Blok) is dit echt een feestweek voor West!