Door Privé: Erik de Groot op 14 mei 2013

Het is weer zover

In West zijn we al een poosje bezig met de aanpak van dubieuze massagesalons. Nog niet zo lang geleden werden bij een grootschalige politie-inval meerdere dubieuze massagesalons gesloten. Zo ook massagesalon Gogo op de Bilderdijkstraat. Daar werden niet misselijke hoeveelheden contact geld gevonden en aanwijzingen voor het verrichten van seksuele handelingen. Nou ja, ‘aanwijzingen’: het was wel duidelijk wat daar gebeurde.

Maar goed, de tent werd gesloten. Niet lang daarna kondigde het stadsdeel zelfs aan dat malafide massagesalons permanent geweerd zouden worden. Een keiharde, maar noodzakelijke maatregel: in West is geen plek voor uitbuiting en criminele ondernemers. Eind goed, al goed zou je denken.

Niets van dat alles.

Amper 6 maanden na sluiting is deze salon weer open. Het enige dat is veranderd is de naam. De masseuses die binnen zitten te wachten op hun klanten dragen nog steeds kleding die vrijwel niets aan de verbeelding overlaat. Dan weet je wel weer hoe laat het is. Op zich heb ik niets tegen massagesalons. Maar als ze zich onder het mom van massage alleen op één bepaald lichaamsdeel richten, dan is hier gewoon sprake van illegale prostitutie – en wie weet uitbuiting. Dus ik irriteer me mateloos aan deze gang van zaken: is het echt zo makkelijk om onder sluiting uit te komen? Kun je zonder enig probleem je onttrekken aan de – terechte – eisen aan bordelen?

Daarom zal ik namens de fractie het Dagelijks Bestuur van het stadsdeel vragen hoe het kan dat deze massagesalon nu al weer open is. Ik hoop dat de Arbeidsinspectie wordt ingeschakeld om de werkvergunning te controleren en dat de politie haar onderzoek naar deze louche praktijken doorzet.

Privé: Erik de Groot