Door Privé: Erik de Groot op 21 februari 2014

In West is geen plek voor uitbuiting

Wederom zijn er sporen van seksuele handelingen gevonden in massagesalons. Vier salons moeten op last van het stadsdeelbestuur per direct hun deuren sluiten. De sporen die bij een controle eind vorig jaar zijn aangetroffen blijken inderdaad afkomstig van sperma. We zijn blij dat er dankzij de motie van de PvdA geen plek is voor deze uitbuiting, en het stadsdeel adequaat kan ingrijpen tegen de massage maffia.

Begin 2013 heeft de deelraad op initiatief van de PvdA een motie aangenomen die strenge controle op massagesalons mogelijk maakt, dit nadat duidelijk werd dat de salons vaak als schijnconstructie dienen voor illegale prostitutie en vrouwenhandel. Iedereen die wel eens naar binnen heeft gekeken bij zo’n massagesalon weet dat de schijn slechts aan de buitenkant wordt opgehouden. Binnen wachten de schaars geklede ‘masseuses’. Tijdens verschillende controles eind vorig jaar zijn ‘verdachte sporen’ gevonden, nu blijkt dat het inderdaad gaat om sperma-sporen van verschillende mannen. Stadsdeelvoorzitter Martien Kuitenbrouwer grijpt daarom in en legt de eigenaren van de betreffende salons sluiting op.

Fractievoorzitter Erik de Groot zegt: “Ik ben erg blij dat onze motie een einde maakt aan deze illegale prostitutie praktijken, het is schandalig dat de meisjes op deze manier worden uitgebuit. Het nieuwe bestemmingsplan staat geen verkapte nieuwe prostitutiebedrijven meer toe. Uit de sluiting van de vier salons blijkt nu dat ook handhaving van de regels op bestaande salons werkt, en dat we daar zeker mee door moeten gaan.

De PvdA staat op geen enkele manier uitbuiting en vrouwenhandel toe en wil er dan ook alles aan blijven doen om dit soort illegale praktijken tegen te gaan.

Privé: Erik de Groot