[update 20 augustus] Jeroen van Berkel plotseling overleden

18 augustus 2020

[update 20 augustus: Onderaan de pagina is een link geplaatst naar een bericht van de PvdA Amsterdam. In deze link staat informatie over het condoleanceregister, de uitvaart en de rondvaart, voorafgaand aan de uitvaart]

 

Gisteren bereikte ons het droevige bericht dat Jeroen van Berkel, onze stadsdeelbestuurder in West, is overleden. Wij kunnen het amper geloven, zo groot is de klap voor ons.

Jeroen was ruim 6 jaar lid van het Dagelijks Bestuur en deed dat met grote bevlogenheid. Of het nu ging over het huisvuil, de bijen in West of de openbare ruimte, Jeroen deed alles met volle overtuiging.

Maar zijn grootste passie lag bij de lokale democratie. Hij wilde buurtbewoners echt een stem geven en dat is hem gelukt.

Zijn betrokkenheid met de mensen in West was zo groot dat het soms leek of hij iedereen kende. Zijn netwerk was ook ontzettend uitgebreid. Vooral door zijn warme en innemende persoonlijkheid: als Jeroen ergens was, dan was hij – altijd met een grote glimlach – meer dan aanwezig. Niemand kon om hem heen.

Jeroen laat een grote leegte achter. Wij kunnen ons nauwelijks voorstellen dat de partij en het stadsdeel zonder hem door moet. We gaan hem ontzettend missen. Wij wensen zijn vriendin, zijn twee kinderen en zijn familie veel sterkte met dit onvoorstelbare verlies.

De stadsdeelfractie van de PvdA in West en

het bestuur van de afdeling van de PvdA in West

 

Voor meer informatie over het condoleanceregister, de uitvaart en de rondvaart voorafgaand aan de uitvaart, klik hier.

Ook hebben wij namens het afdelingsbestuur Amsterdam West een rouwadvertentie geplaatst in het Parool van 20 augustus.