Kandidaten gezocht voor stadsdeelcommissie West

21 juli 2021

Zoals hopelijk bekend, heeft stadsdeel West een stadsdeelcommissie. Deze bestaat nu uit 14 personen en wordt vierjaarlijks gekozen door de inwoners van Amsterdam West.

De eerstkomende verkiezingen zijn in maart van 2022. Dat lijkt ver weg, maar het kost de nodige tijd om deze verkiezingen voor te bereiden.

Daarom zoekt de PvdA in West nu al belangstellenden die zich willen kandideren voor de stadsdeelcommissie namens de PvdA.

De gemeenteraad heeft begin juli een besluit genomen over de invulling van het stadsdeelstelsel, waarbij meer macht toegekend is aan de stadsdeelcommissies.

Wij zoeken kandidaten die ogen en oren van de buurt willen zijn, contacten onderhouden met diverse instellingen en mensen in de buurt én het Dagelijks Bestuur van het stadsdeel adviseren over de belangrijke zaken in West. Ook hopen wij dat de kandidaten met eigen ideeën en voorstellen komen.

In de ‘profielschets’ hebben wij iets uitgebreider weergegeven waar de kandidaten aan moeten voldoen.

Je kunt je kandideren vanaf nu tot en met uiterlijk 12 september aanstaande.

De kandidaten krijgen een gesprek met de kandidaatstellingscommissie in de periode vanaf 13 september. Deze commissie stelt een kieslijst voor aan het afdelingsbestuur. Het afdelingsbestuur legt deze, na goedkeuring door het bestuur, voor aan de Algemene Ledenvergadering van de PvdA in West.

Naar verwachting besluit de Algemene Ledenvergadering over deze lijst eind november van dit jaar.

In de profielschets staat ook hoe en waar je je kunt opgeven en waar nadere informatie te krijgen is.

Wij hopen op veel belangstelling!

 

Hartelijke groet,

het bestuur van de PvdA in West