20 september 2013

De drie kandidaten voor het lijsttrekkerschap van PvdA Amsterdam West

De leden van de PvdA-afdeling Amsterdam West kiezen in oktober de lijsttrekker voor de verkiezingen van maart 2014. Er zijn drie kandidaten: Jeroen van Berkel, Jasper Etten en Floris Vels. Ze zijn alle drie nu lid van de PvdA-fractie in de deelraad van West.

Onderaan deze pagina vindt u meer informatie over de stemprocedure.

De drie kandidaten introduceren zich in alfabetische volgorde:

Jeroen van Berkel

van berkel

“Beste leden van West! Ik ga u niet vertellen wat ik wil bereiken in West. Wat ik wil bereiken kunt u lezen bij de andere twee kandidaten en het verkiezingsprogramma dat we samen gaan schrijven. Ik vertel graag hoe ik het wil: Het goede van de stadsdelen behouden en het nieuwe van de bestuurscommissies benutten. Ik zal er voor zorgen dat  de problemen van ons stadsdeel West gehoord worden op de Stopera. Samen met jullie, voor de mensen in West, wil Jeroen het DOEN!”

Lees meer

Jasper Etten

etten_klein“In West wonen heel veel mensen op een heel klein stukje. En in West gaat het steeds beter. Samen kunnen we kennelijk heel veel. Dat noem ik het potentieel van West. Ik wil eraan werken dat alle bewoners van West kunnen profiteren van dat potentieel. Zodat armoede wordt teruggedrongen en vereenzaming wordt voorkomen. Zodat jongeren meer kansen krijgen en zorg toegankelijk blijft. En ik wil dat we dat samen doen. www.jasperetten.nl

Lees meer

Floris Vels

vels_klein

“Als PvdA-deelraadslid werk ik sinds 2003 aan een beter Amsterdam-West. Nu wil ik me als lijsttrekker inzetten voor een sterk West waarin buurten centraal staan, ondernemerschap loont en meer ruimte komt voor spelende kinderen, groen en fietsen. Ik wil bouwen aan buurten waar mensen aangesproken worden op hun kracht en talenten en waar kwetsbaren de steun krijgen die nodig is om mee te kunnen doen. Kijk op www.florisvels.nl voor mijn ideeën!”

Lees meer

Drie bijeenkomsten

De afdeling West organiseert drie bijeenkomsten waarop de kandidaten zich aan de leden presenteren, je bent hierbij van harte welkom!

 • Woensdagavond 25 september gaan we om 19.00 uur in de Spaarndammerbuurt canvassen (in gesprek met bewoners over de buurt), en daarna (vanaf 20.15 uur) vertellen de kandidaten over hun idealen.
  Locatie: Woonzorgcentrum De Bogt/Westerbeer, Polanenstraat 6, 1013VW in Amsterdam
  meer informatie op deze pagina en op facebook
 • Zaterdag 5 oktober maken we om 16.00 uur een wandeling door de Laan van Spartaan en de Kolenkit (onder leiding van dagelijks bestuurder Godfried Lambriex). Om 17.00 uur vertellen de drie kandidaten over hun ideeen voor de ontwikkeling van het gebied.
  Locatie: BACK, Bos & Lommerweg 359 in Amsterdam
  meer informatie op deze pagina en op facebook.
 • Vrijdagavond 11 oktober is het grote Lijsttrekkersdebat, onder leiding van Fouad Sidali (radiopresentator en lid PvdA partijbestuur).
  Locatie: Huygens College, Tweede Constantijn Huygensstraat 31, 1054NN in Amsterdam
  meer informatie op deze pagina en op facebook.

Vragen over de activiteiten? Mail naar west.amsterdam@pvda.nl.

Stemmen 
Vanaf 13 oktober is het mogelijk om je stem uit te brengen. Tegen die tijd ontvangen alle leden per mail of via post de informatie thuis, inclusief de persoonljke kiescode. Op deze pagina lees je meer informatie over de stemprocedure.

Uitslag
Op donderdagavond 24 oktober maken we tijdens een bijzondere ledenvergadering bekend wie de meeste stemmen heeft gehad, en dan wordt de uitslag officieel bekrachtigd. Ruim een maand later (woensdagavond 27 november) is de ledenvergadering waarin we het verkiezingsprogramma en de kandidatenlijst (vanaf  plek nummer 2) vaststellen.

Meer  chronologische berichten over de route naar 2014 (inclusief info over kandidaatstelling voor de bestuurscommissie), kijk op deze pagina.