Onze kandidaten voor de stadsdeelcommissie

4 februari 2022

Met trots presenteert de PvdA in West haar lijst voor de verkiezingen voor de stadsdeelcommissie. Onze dertien kandidaten staan klaar om de komende vier jaar te strijden voor de idealen van de PvdA: gelijke kansen voor iedereen, fatsoenlijke en betaalbare huisvesting, een groene omgeving en buurten waarin wij samen leven. Meer weten over waar wij voor staan?

  1. Natasja van der Geest
    Mijn naam is Natasja van der Geest en ik woon al twintig jaar met heel veel plezier in Westerpark, eerst in de Staatsliedenbuurt en nu met mijn man en jongens op het GWL-terrein. Ik ben ontzettend trots hoe de buurt de afgelopen twintig jaar enorm is opgeknapt en we genieten volop van het Westerpark zelf. De laatste jaren raakt de balans echter zoek in de buurt: het park is overbelast en woningen zijn niet meer betaalbaar. Net als de afgelopen vier jaar wil ik mij de komende periode blijven inzetten voor betaalbare woningen in het Marktkwartier en Haven-Stad, voor het Westerpark als groene long van en voor buurtbewoners, voor gelijke kansen en betaalbare voorzieningen voor iedereen, en vooral wil ik mij inzetten voor kinderen die gelukkig kunnen opgroeien in onze buurt. Dat doe ik namens de Partij van de Arbeid. Het is de partij van de verbinding, tegen tweedeling en verharding, de partij die niemand in de steek laat en kansen biedt aan alle Amsterdammers om zich te ontplooien. Als stadsdeelcommissielid ben ik de oren en ogen van de buurt. Mocht je vragen of goede ideeën hebben voor de buurt, mail mij op [email protected]. Je kunt me ook volgen op twitter: @NatasjavdGeest
  2. Koen van der Gaast
    Mijn naam is Koen van der Gaast en ik ben onderzoeker van beroep. Ik ben geboren en getogen Amsterdammer en heb een derde van mijn leven doorgebracht in Amsterdam-West. Klimaatverandering houdt mij enorm bezig. Ik denk daarom dat we alles uit de kast moeten halen om de buurt te vergroenen. Afgaand op West Begroot, is dit ook iets waar de buurt behoefte aan heeft. Ik wil er samen met de buurt voor zorgen dat iedereen gelijke kansen krijgt op meer groen. En dat doe ik namens de PvdA. Want onze rode roos heeft een groene steel. Stem Koen, Stem Groen!
  3. Zora Duvnjak
    Mijn naam is Zora. Wellicht dat jullie mij kennen van een praatje op straat, van het (hard)lopen door het park, met of zonder mijn hond. Misschien kennen jullie mij van mijn winkel Kalemegdan in de Pijp met leuks, lekkers en kunst uit de Balkan. Of van de stadsdeelcommissie West van de afgelopen vier jaar. Mijn hele leven zet ik me in voor een eerlijke en mooie wereld. De afgelopen jaren heb ik dat gedaan in de stadsdeelcommissie. Ik wil een echte volksvertegenwoordiger zijn. Ik wil horen wat er speelt en strijden tegen onrecht. En dat is wat ik afgelopen jaren ook heb gedaan. Ik heb me hard gemaakt voor ouderen die de trap niet meer opkomen maar omdat ze van een particuliere eigenaar een woning huren geen kans maken op een sociale huurwoning op de begane grond. Ik heb met buurtbewoners de overlast van sommige coffeeshops op de kaart gezet. Ik zette me in tegen de verkoop van sociale huurwoningen en nog veel meer. Namens de PvdA wil ik doorgaan met mijn strijd voor gelijkwaardigheid. Dat kan alleen als we de groeiende ongelijkheid in onze stad aanpakken.
  4. Max Joles
    Mijn naam is Max Joles, sinds 2005 import-Amsterdammer en momenteel woonachtig in de Spaarndammerbuurt. Ik geef les in geschiedenis en maatschappijleer op het Stedelijk Gymnasium Haarlem. Binnen de PvdA Amsterdam-West hoop ik me sterk te kunnen maken voor betaalbare woningen, vergroening van de stad en uiteraard goed onderwijs.
  5. Anne Ancuta
    Mijn naam is Anne Ancuta en in de aankomende periode zou ik me graag hard willen maken voor een eerlijk en gelijkwaardig Amsterdam-West. Ik zou me graag willen inzetten tegen menstruatiearmoede door er voor te zorgen dat we gratis verzorgingsproducten aanbieden voor degenen die dat nodig hebben. Daarnaast zou ik graag een offensief tegen laaggeletterdheid starten, want 1 op de 10 mensen is laaggeletterd, en dat is te veel! Ook hoop ik dat er meer openbare wc’s zullen komen. Tenslotte zal ik mij voor de kinderen en jongeren inzetten die elke dag te maken hebben met kansenongelijkheid, ik hoop er voor te kunnen zorgen dat iedereen de kansen krijgt die nodig zijn om je talenten te ontwikkelen.
  6. Frank Kuipers
    Sinds 1985 woon ik in de Spaarndammerbuurt. Vanaf 1990 tot 2002 was ik voor de PvdA lid van de toenmalige stadsdeelraad Westerpark. Nu sta ik opnieuw op de kandidatenlijst voor de Stadsdeelcommissie West. Zo kan ik een bijdrage leveren aan de inzet van de PvdA . De PvdA gaat in de stad én in West de strijd aan tegen ongelijkheid. Dat betekent dat niet alleen mensen met een dikke portemonnee of welgestelde ouders toegang hebben tot de Amsterdamse woningmarkt, maar dat ook anderen met bescheiden middelen hier kunnen (blijven) wonen. Verder zet de PvdA zich in voor Amsterdamse scholen die alle kinderen gelijke kansen bieden zich te ontwikkelen. En voor iedereen moet een duurzame toekomst betaalbaar zijn: er moeten meer woningen worden geïsoleerd en meer mensen kunnen meedoen aan de noodzakelijke overgang naar een niet-fossiele energievoorziening. Ik hoop mijn bijdrage te leveren aan een succesvolle campagne om onze idealen dichterbij realisatie te brengen!
  7. Kers van Denderen
    Als geboren en getogen Amsterdammer woon ik inmiddels ruim 3 jaar met veel plezier in de Spaarndammerbuurt, een buurt met veel historie en aanzien. Momenteel ben ik werkzaam als B2B marketeer. Toen ik in de buurt kwam wonen was ik nog niet politiek actief. Ik merkte echter dat de buurt in de afgelopen jaren veel heeft meegemaakt, de Houthaven is erbij gekomen, toenemende drukte in het Westerpark, de Spaarndammerstraat die qua winkelaanbod enorm is veranderend en de Elisabeth Paulusschool die helaas moest sluiten. Het lijkt er soms op dat de verbinding tussen de mensen aan het verdwijnen is, dat niet iedereen gehoord wordt. Dat was bij mij de ‘trigger’ om me aan te sluiten bij de PvdA en met zijn allen te strijden om de verbinding weer terug te krijgen. Ik geloof dat zodra deze verbinding er is, armoede, eenzaamheid, criminaliteit en discriminatie vermindert. Ik wil eerlijke kansen creëren in de buurt, zodat iedereen een plek krijgt ongeacht de achtergrond van een persoon. Doe jij mee met onze strijd?
  8. Kristiaan Koop
    Ik ben Kristiaan, inwoner van Amsterdam-West en sociaaldemocraat. West is een levendige omgeving met veel facetten. Het is hier groen, er wonen veel gezinnen, er zijn veel verschillende winkels en horecagelegenheden; voor elk wat wils. We mogen ons gelukkig prijzen om hier te wonen. Tegelijkertijd moeten we scherp blijven op de sociale problemen die in West spelen. Of het nou om de effecten van de coronapandemie in West, bouwvergunningen of een van de boekenruilkastjes gaat; ik zal me inzetten voor een vanuit de burger bekeken visie op zaken. Schroom niet om contact met me te zoeken!
  9. Philip Cotterell
    Ik ben leraar economie hier in de stad en woon in Bos en Lommer. Een betere stad begint voor mij bij gelijke kansen en eindigt bij solidariteit. Het lijkt erop alsof iedereen tegenwoordig verantwoordelijk is voor zijn eigen geluk. De keerzijde is dat iedereen onterecht ook verantwoordelijk wordt gehouden voor zijn ongeluk. Successen worden publiekelijk breed uitgemeten. Of het nu gaat om kortstondige winsten met cypto’s of om gephotoshopte selfies. Ongeluk leidt tot schaamte. Ik hoop dat we wat meer solidariteit kunnen tonen met onze mede-Amsterdammers. En dat we niet kijken naar wat we tekortkomen, maar naar wat we kunnen geven. Zo kunnen we prettig samenleven in de buurt en in de stad.
  10. Aicha Lagha
  11. Sonja Hauet
  12. Anne Marie Hoogland
  13. Bas Bijlsma