Door Godfried Lambriex op 29 augustus 2012

Kijk op West

Zondag 9 september ga ik naar Kijk op West, de jaarlijkse markt in het Westerpark waar de culturele instellingen van Stadsdeel West zich presenteren met optredens en voorstellingen. Schrijvers uit West krijgen ook een podium. Bijvoorbeeld Murat Isik dit jaar debuteerde met het prachtige, meeslepende Verloren grond over opgroeien in bittere armoede in Oost-Turkije. Hij wordt geïnterviewd.

Naast cultuur kan je ook terecht bij ruim 80 kramen waarin je een goed beeld krijgt van wat er in West allemaal te doen is. Voor mensen die van hun vakantie teruggekomen zijn met allerlei goede voornemens is het bijvoorbeeld een mooie gelegenheid om eens te kijken waar je in West kan sporten, of wie kunnen helpen met het uitvoeren van groene voornemens. Er is veel aandacht voor mode en ambacht, je kunt goedkoop naar de film, een kijkje nemen in de studio’s van Pauw en Witteman en De Wereld Draait Door en genieten van de Amsterdamse School bij Museum het Schip.

Voor de mensen die graag zelf op pad willen wordt daarnaast ook onze app met de “Groen van Toen” route gelanceerd, waarmee je lopend of op de fiets de groene plekken van het stadsdeel verder kan verkennen. Voor ieder wat wils dus. Tot 9 september!

Godfried Lambriex

Godfried Lambriex

“Ik ben de politiek in gegaan om dingen te kunnen veranderen, bijvoorbeeld de kwaliteit van het onderwijs of het Mercatorplein. Samen met bewoners probeer ik resultaten te boeken, dingen in beweging te brengen. Ook nu we minder geld hebben moet de vernieuwing in West door kunnen gaan. Wonen en economie zijn daarom belangrijke aandachtsgebieden: ik

Meer over Godfried Lambriex