Door Godfried Lambriex op 26 maart 2013

Made in West

Op de hoek van de Haarlemmerweg en de Nieuwpoortkade staat bedrijfsverzamelgebouw Da Vinci. Vorige week was ik er op bezoek. In de geest van Leonardo da Vinci komen ambacht, kunst en wetenschap samen. Da Vinci biedt onderdak aan zo’n 140 zelfstandige ondernemers in de creatieve sector, waaronder kunstenaars, ambachtslieden, grafisch ontwerpers, fotografen, architecten en andere creatieve professionals. Ik wil graag twee voorbeelden noemen.

Vanuit haar bedrijf in Da Vinci organiseert Jacqueline de Gruyter ‘appril’ (apps + april = appril). Appril is een platform over ontwikkelingen op het gebied apps en mobiele technologie. Dit jaar met meer dan 50 evenementen verspreid over de hele stad.

Ook in Da Vinci zit Thunderplugs van Quinten Huigen en Koen Brouwer. Naast hun werk als muzikant hebben zij oordopjes verder verfijnd/ ontwikkeld die het harde geluid tijdens concerten en dance events filteren. Deze oordopjes worden in China gefabriceerd en hier verkocht, prachtig verpakt en verkrijgbaar uit een ‘kauwgomballenautomaat’.

Voor mij zijn dit twee mooie voorbeelden van de nieuwe creatieve economie die in West meer dan welkom is.

Godfried Lambriex

Godfried Lambriex

“Ik ben de politiek in gegaan om dingen te kunnen veranderen, bijvoorbeeld de kwaliteit van het onderwijs of het Mercatorplein. Samen met bewoners probeer ik resultaten te boeken, dingen in beweging te brengen. Ook nu we minder geld hebben moet de vernieuwing in West door kunnen gaan. Wonen en economie zijn daarom belangrijke aandachtsgebieden: ik

Meer over Godfried Lambriex