Door Godfried Lambriex op 1 juni 2013

Nieuw podium in het Erasmuspark

Zondag 2 juni a.s. mag ik het nieuwe openlucht theaterpodium in het Erasmuspark openen. Een aanwinst voor eigenlijk heel Amsterdam. West bruist en barst van creativiteit. Met dit theaterpodium wordt de ruimte gegeven om deze creativiteit te ontplooien.Het past ook in onze ambitie om de aantrekkingskracht van het Erasmuspark te versterken. De afgelopen twee jaar is hier al een succesvolle start mee gemaakt, zoals de opening van Terrasmus, de organisatie van WESTwaARTS in de winter en de zomer en het organiseren van verschillende workshops. De komst van het podium, in samenwerking met Terrasmus, is daarop een welkome aanvulling.

Voor de zomermaanden is er een uitgebreid programma gepland. Deze is tot stand gekomen in samenwerking met Terrasmus, Podium Mozaïek en Amsterdam 2013 en richt zich met name op kinderen en families. En het is een mooie programmering! Zo is er bijvoorbeeld WESTwaARts voor kids, Erasmus culinair, opera concerten in het kader van het Grachtenfestival en een livestream van de Buena Vista Social Club vanuit het Concertgebouw op een groot projectiescherm. Het complete programma is vanaf volgende week terug te vinden op de website van het stadsdeel: www.west.amsterdam.nl. De opening van zondag geeft al een mooi voorproefje met theater en kinderworkshops.

Ik zou zeggen: kom deze zomer dus vooral naar het Erasmuspark en geniet van evenementen en activiteiten voor jong en oud!

Godfried Lambriex

Godfried Lambriex

“Ik ben de politiek in gegaan om dingen te kunnen veranderen, bijvoorbeeld de kwaliteit van het onderwijs of het Mercatorplein. Samen met bewoners probeer ik resultaten te boeken, dingen in beweging te brengen. Ook nu we minder geld hebben moet de vernieuwing in West door kunnen gaan. Wonen en economie zijn daarom belangrijke aandachtsgebieden: ik

Meer over Godfried Lambriex