Nieuwe mededeling aan de leden omtrent Covid-19

28 april 2020

Lieve mensen,

Inmiddels zitten we alweer ruim een maand in onze ‘intelligente’ lockdown. Het blijft een pittige uitdaging, maar helaas het moet; voor de gezondheid van ons allemaal.

Net als overal in de wereld, zijn ook wij in onze omgeving mensen aan het coronavirus verloren. In onze stadsdeel Amsterdam West is dat – onder andere – Henri Gosen. Henri was een bekend lid van onze partij en vooral in Bos en Lommer zeer actief. Op de website van de Westkrant staat, ter nagedachtenis, een mooi filmpje over hem (www.westkrant.nl).

Voor velen van ons is het coronavirus hopelijk nog ‘een ver van je bed show’, waarover met name in de media wordt gesproken. Wellicht ligt het accent dan iets meer op de economische gevolgen die het virus veroorzaakt. Met Lodewijk Asscher zeggen wij: laten wij met zijn allen beklemtonen dat het met betrekking tot de aanpak van het virus gaat om een belangenafweging tussen de economische gevolgen van de crisis ÉN om de gezondheid van ons allemaal. Dit betreft: één doel.

Als bestuur van de Pvda Amsterdam West denken wij uiteraard na over onze samenleving na de coronacrisis. Een samenleving waar niet wordt bezuinigd op de belangrijke sectoren en waar de vrije markt wordt beteugeld. Sterker nog: we beseffen ons nu volop dat zorg en onderwijs van nog groter belang zijn dan we eerder al dachten. Dat betekent dat we in de nabije toekomst deze (en andere) overheidsvoorzieningen nog meer op waarde dienen te gaan schatten. In de meest letterlijke zin van het woord.

We denken ook na over onze activiteiten als afdeling. Veel activiteiten kunnen uiteraard voorlopig nog niet doorgaan, maar we zullen wel degelijk aandacht besteden aan de 1e mei; een belangrijke dag voor ons en onze partij. Houd uw brievenbus dus goed in de gaten! Eveneens buigen we ons over andere activiteiten. Binnenkort hoort u daar meer over.

Voor nu wensen wij u allemaal heel veel sterkte en saamhorigheid. Houd u aan de voorschriften, houd vol, blijf gezond en kijk om naar anderen. Want samen staan we altijd sterker!

Heel veel liefs, het bestuur van de PvdA Amsterdam West