Door Godfried Lambriex op 5 september 2013

Ontdek West 24 uur lang

Komend weekend kun je Amsterdam West ontdekken met de 24H! Stadsdeel West, Nieuw-West en Westpoort staan 24 uur lang bomvol activiteiten. Ondernemers, bewoners, kunstenaars en andere enthousiastelingen organiseren deze evenementen allemaal zelf.

Verschillende theaters, hotels, musea, ondernemers en buurthuizen zijn van zaterdag 7 september 12.00 uur tot zondag 28 september 12.00 uur geopend en organiseren speciale evenementen. Er staan meer dan zeventig bijzondere events op het programma, waarvan een groot aantal gratis toegankelijk zijn. Zo kun je Amsterdam eens op een andere manier beleven.

Samen met de andere portefeuillehouders van West neem ik een kijkje bij diverse activiteiten. Ik ga zaterdag o.a. langs bij de pop-up store in Galerie Milk in de Witte de Withstraat. De galerie opent eenmalig de deuren als pop-up store en daarnaast is er een doorlopend filmpogramma met videowerk van net afgestudeerde kunstenaars. Bij het Wilhelmina Huiskamerfestival neem ik ook een kijkje. Tijdens dit theaterfestival treden professionele artiesten op in huiskamers in en rondom de Wilhelminastraat in Oud-West. Een groot aantal artiesten treedt dit jaar ook op in hun eigen woonkamer. Ik sluit mijn 24H af bij West’ival op het Mercatorplein. Hier verzorgen buurtbewoners en andere vrijwilligers een gevarieerd programma van speelfilms, korte films, animaties, concerten, workshops en fototentoonstellingen. Het openlucht festival is voor iedereen gratis toegankelijk.

De vierde editie van 24H vindt 7 en 8 september plaats in West en is in het kader van het feestjaar Amsterdam 2013. Kijk voor meer informatie en het volledige programma van 24H West op: www.iamsterdam.com/24h.

Godfried Lambriex

Godfried Lambriex

“Ik ben de politiek in gegaan om dingen te kunnen veranderen, bijvoorbeeld de kwaliteit van het onderwijs of het Mercatorplein. Samen met bewoners probeer ik resultaten te boeken, dingen in beweging te brengen. Ook nu we minder geld hebben moet de vernieuwing in West door kunnen gaan. Wonen en economie zijn daarom belangrijke aandachtsgebieden: ik

Meer over Godfried Lambriex