Door Privé: Suzanne Jansen op 1 oktober 2013

Opening Coop MidWest: parel voor West

Afgelopen vrijdag was ik bij de opening van Coop MidWest, en wat was het een geslaagde avond! Coop MidWest heeft het voormalige schoolgebouw De Wissel aan de Cabralstraat omgetoverd tot een levendige culturele verzamelplek. Het bruist er van de energie en creativiteit, en ik ben blij dat deze buurt in de Baarsjes nieuw leven ingeblazen krijgt. Samen met de geplande herinrichting van de Cabralstraat wordt het weer een plek waar je weer graag wilt zijn. Het gebeurt in West: met dank aan actieve buurtondernemers!

Tijdens de opening kregen bezoekers een inkijkje in het veelzijdige aanbod van CoopMidwest. Na de bemoedigende openingswoorden van portefeuillehouder Godfried Lambriex werden werden vier meterhoge foto´s van buurtbewoners aan de voorgevel onthuld. Bezoekers konden tijdens de opening zichzelf door deze fotograaf in zwart-wit laten vereeuwigen; er werd gekookt door Foor El Qaar; er was interactief theater voor kinderen; en er werd een film vertoond over het gebouw. Hiernaast kon je een kijkje keken in verschillende ruimtes van de school, die omgetoverd zijn tot vergaderruimtes, werkplekken voor ZZP’ers maar die ook gebruikt worden voor theater, muziek en filmvoorstellingen. En het was heerlijk genieten van de nazomeravond in de tuin, die wordt opgeknapt en straks ook  voor iedereen toegankelijk is.

PvdA in West heeft zich de afgelopen maanden ingezet om dit initiatief mede mogelijk te maken. In eerste instantie Godfried Lambriex als portfeuillehouder, en voor de zomer heeft de deelraad – op initiatief van de PvdA fractie, en onder bepaalde voorwaarden –  €350.000  gereserveerd voor achterstallig onderhoud. Nu is gemeente Amsterdam,  eigenaar van het gebouw, aan zet. Ik hoop van harte dat Coop MidWest en de gemeente snel tot een overdracht kunnen komen, zodat de buurtondernemers hun tijd en energie kunnen steken in waar ze goed in zijn: het verder ontwikkelen van dit intitiatief, zodat West er weer een parel bij heeft.

Voor meer informatie over Coop MidWest, zie www.inmidwest.nl. Ook stond afgelopen zaterdag een artikel over dit initiatief in het Parool.

Privé: Suzanne Jansen