8 oktober 2013

Spannende strijd lijsttrekkerschap nadert hoogtepunt

De campagne rond de lijsttrekkersverkiezing van de PvdA in Amsterdam West nadert een hoogtepunt. Op vrijdagavond 11 oktober gaan de drie kandidaten met elkaar in discussie tijdens het grote Lijsttrekkersdebat. Fouad Sidali (radiopresentator en lid PvdA partijbestuur) leidt het debat. Iedereen is van harte welkom om de lijsttrekkers tijdens het Lijsttrekkersdebat uw laatste prangende te stellen. Het debat begint om 20.00 uur in het Huygens College aan de Tweede Constantijn Huygensstraat 31.

De leden van de PvdA-afdeling Amsterdam West kiezen in oktober de lijsttrekker voor de verkiezingen van de bestuurscommissie in maart 2014. Er zijn drie kandidaten: Jeroen van Berkel, Jasper Etten en Floris Vels. Ze zijn alle drie nu lid van de PvdA-fractie in de deelraad van West. Sinds half september presenteren de drie kandidaten zich. Tijdens twee eerdere bijeenkomsten vertelden ze over hun idealen en spraken ze over hun ideeën voor de toekomst van de Kolenkit.

De drie kandidaten stellen zich (in alfabetische volgorde) voor:

Jeroen van Berkel

“Als 43 jarige vader van twee kinderen en betrokken buurtbewoner, actief raadslid in West sinds 2008, ben ik geworteld in de buurt. Ik heb veel ervaring op elk bestuurlijk niveau. Na een aantal jaren voor de PvdA in de Tweede Kamer te hebben gewerkt, ben ik gaan werken voor de gemeente Amsterdam, eerst voor Rob Oudkerk. Als rechterhand van Ahmed Aboutaleb heb ik heftige tijden beleefd, in Amsterdam en Den Haag. Daarna heb ik voor Lodewijk Asscher gewerkt en ik ben nu politiek assistent van Jet Bussemaker. West is een groeidiamant. Maar het is kwetsbaar. Daar moet de bewoner een luisterend oor hebben. Ik denk dat de nieuwe bestuursvorm van de stadsdelen zich daar prima voor leent. Daar moeten we aan gaan bouwen, om de stem van West te vertalen naar de Stopera. Ik vind dat ik het luisterend oor voor de bewoner en de stem naar de Stopera kan zijn. Daar heb ik de juiste ervaring en het netwerk voor. Daarom hoop ik dat de leden van de PvdA in West straks op mij stemmen, zodat ik die belofte waar kan maken. West is te mooi om rechts te laten liggen.”

Jasper Etten

“In West wonen heel veel mensen op een heel klein stukje. En in West gaat het steeds beter. Samen kunnen we kennelijk heel veel. Dat noem ik het potentieel van West. Ik wil eraan werken dat alle bewoners van West kunnen profiteren van dat potentieel. Zodat armoede wordt teruggedrongen en vereenzaming wordt voorkomen. Zodat jongeren meer kansen krijgen en zorg toegankelijk blijft. En ik wil dat we dat samen doen.”

Floris Vels

“Als PvdA-deelraadslid werk ik sinds 2003 aan een beter Amsterdam-West. Nu wil ik me als lijsttrekker inzetten voor een sterk West waarin buurten centraal staan, ondernemerschap loont en meer ruimte komt voor spelende kinderen, groen en fietsen. Ik wil bouwen aan buurten waar mensen aangesproken worden op hun kracht en talenten en waar kwetsbaren de steun krijgen die nodig is om mee te kunnen doen. Wil je meer weten? Kijk op www.florisvels.nl.”