[Update] Straatactie: Samen tegen corona in de Baarsjes

21 september 2020

[Update]

Dag allemaal,

In navolging van de persconferentie van gisteren en de verscherpte maatregelen die daarbij afgekondigd zijn, zien wij helaas af van onze straatactie van aanstaande zaterdag 3 oktober. Uiteraard vinden wij dit ontzettend jammer, maar op dit moment nemen we liever geen extra risico omtrent besmettingen. Omdat we het van belang vinden om in contact te blijven met onze buurt, gaan we kijken hoe we dit passend kunnen invullen aankomende maanden. Hierbij denken we bijvoorbeeld aan een online enquête.
Het zijn bijzondere tijden, maar met elkaar komen we dit te boven. Houd vol.

—————

Op zaterdag 3 oktober 2020 gaat de PvdA Amsterdam-West weer de straat op in de Baarsjes. De PvdA Amsterdam West is constant bezig met het behouden van een fijne buurt voor iedereen. Dit keer gaan we het op straat hebben over corona en diens gevolgen, want de zomer is voorbij, maar de coronacrisis is onverminderd aanwezig in Amsterdam. Het coronavirus heeft ingrijpende en ongekende gevolgen voor het leven van heel veel Amsterdammers. Elke dag vinden nieuwe besmettingen plaats. Amsterdam wordt zelfs genoemd als brandhaard.

Rondom het Mercatorplein en in de Jan Evertsenstraat zullen wij op zaterdag 3 oktober tussen 14:00 en 16:00 buurtbewoners (op gepaste afstand) ondervragen op de onderwerpen corona en overlast van huisvuil, een steeds groter wordend probleem door corona. Wat is jullie ervaring met corona en huisvuil? En wat kan de PvdA daarin voor jou betekenen?

De Gevolgen van corona op de Buurt

Het doel van deze straatactie is om de gevolgen van corona in kaart te brengen. Stadsdeelcommissieleden in Amsterdam West: Zora Duvnjak en Frank van der Wende zullen deze dag met ons meegaan de straat op. Wat heeft corona gedaan met de Baarsjes? Haar bewoners? En ondernemers? Voel jij je nog veilig in de buurt met betrekking tot corona? Een aantal Amsterdammers verliest door corona hun baan, hun omzet en daarmee hun inkomen en bestaanszekerheid. De PvdA Amsterdam West wil graag van jou weten wat voor impact corona heeft op het dagelijks leven in de Baarsjes en hoe de PvdA eventuele problemen met betrekking tot vereenzaming, veiligheid en besmetting of sociaaleconomische problemen door corona kan verhelpen.

Overlast van Huisvuil

Daarnaast besteden wij op 3 oktober aandacht aan vuilnis op straat. Door corona is de overlast toegenomen met betrekking tot huisvuil op straat. Containers zitten overvol. De PvdA Amsterdam West wil dit probleem graag aanpakken en hoort graag van de bewoners tegen welke problemen met betrekking tot huisvuil zij aanlopen. Bij ons aanwezig die dag is ook Natasja van der Geest, stadsdeelcommissielid in Amsterdam West, en tevens woordvoerder van de PPvdA met betrekking tot overlast van huisvuil in de Baarsjes.

Wij zien jullie dus heel graag op straat op zaterdag 3 oktober.

 

Voor vragen? Mail naar: [email protected]