Door Godfried Lambriex op 16 september 2013

Twee nominaties in West voor Amsterdamse Nieuwbouwprijs

De nominaties voor de zevende editie van de Amsterdamse Nieuwbouwprijs zijn bekend. In stadsdeel West zijn er twee projecten genomineerd, te weten LommerRijk Blok A-D in de Kolenkitbuurt en het Piri Reïs complex in de Chassébuurt.

LommerRijk Blok A-D (Wingender Hovenier Architecten en Rochdale) in de Kolenkitbuurt is genomineerd. Een woonblok met 99 betaalbare appartementen in alle soorten en maten, koop en huur, een gezamenlijke tuin met een openbaar hof boven de parkeergarage.

In het oorspronkelijke plan voor Bos en Lommer stonden de destijds moderne idealen van het maken van ‘lucht, licht en ruimte’ centraal. Karakteristieke elementen uit die tijd van Het Nieuwe Bouwen, vormden het uitgangspunt voor de voor de uitwerking van dit woonblok.

Ook het Piri Reïs complex (Breitman Architecten en Stadgenoot) is genomineerd voor de Amsterdamse Nieuwbouwprijs. Het complex bevindt zich aan de Kostverlorenvaart in de Chassébuurt en is verdeeld in koop- en huurappartementen. In het ontwerp zijn de architecten geïnspireerd door de Ottomaanse bouwstijl uit de vijftiende eeuw. Aan de gevels en het metselwerk is veel aandacht besteed om het bouwwerk zo goed mogelijk aan te kunnen laten sluiten met de omringende bebouwing in de Amsterdamse Schoolstijl.

Ik ben trots op deze nominaties. Het geeft aan dat de bewoners van deze woningen ook trots zijn op hun woning. Belangrijk om dat gevoel van tevredenheid vast te houden. Wij investeren in de buurt, de openbare ruimte en blijven stappen maken in de stedelijke vernieuwing in (een aantal buurten) in West.

Dit jaar doen er met de Amsterdamse Nieuwbouwprijs 46 projecten met 4000 woningen mee die zijn opgeleverd tussen augustus 2011 en augustus 2012. De projecten zijn genomineerd na een enquête onder de bewoners en een juryronde.

Iedereen kan tot en met donderdag 17 oktober 2013 stemmen op zijn of haar favoriete project via www.nieuwbouwprijs.

Godfried Lambriex

Godfried Lambriex

“Ik ben de politiek in gegaan om dingen te kunnen veranderen, bijvoorbeeld de kwaliteit van het onderwijs of het Mercatorplein. Samen met bewoners probeer ik resultaten te boeken, dingen in beweging te brengen. Ook nu we minder geld hebben moet de vernieuwing in West door kunnen gaan. Wonen en economie zijn daarom belangrijke aandachtsgebieden: ik

Meer over Godfried Lambriex