Verslag ALV en Zomerborrel 5 juni

10 juni 2021

Afgelopen zaterdag, 5 juni, vond de jaarlijkse zomerborrel van de PvdA West plaats. Voor het eerst sinds afgelopen najaar hebben we elkaar weer in levenden lijve kunnen ontmoeten, op het terras van Pont 13 in de Houthavens. Na een zonovergoten week viel het weer helaas wat tegen, maar met dekentjes en warme dranken hebben we het inhoudelijke programma toch op het terras weten uit te zitten. Voor de borrel zijn we uiteindelijk toch maar naar binnen verkast, maar pas nadat we afscheid hadden genomen van onze bestuursleden Yasmine Mei-li Kho en Oskar Flikweert. Zij hebben na vele jaren ons bestuur verlaten, waarvoor zij namens de leden uitvoerig zijn bedankt! 

 

Het inhoudelijke programma begon met een razendsnelle ALV, waarin het voorstel van het bestuur om een kandidaatstellingscommissie in te stellen is aangenomen. Deze commissie, bestaande uit Denise Klomp, Marloes ten Ham, Hans Weevers en Victor Bouman, gaat de gesprekken met de mogelijke kandidaten voor de stadsdeelcommissie voeren, om vervolgens een voorstel voor de lijst aan het bestuur voor te leggen. Het bestuur zal uiteindelijk de lijst aan de ALV voorleggen.  De ALV is akkoord gegaan met ons voorstel omtrent de procedure, evenals de opgezette profielschets voor de stadsdeelcommissieleden. 

Na de ALV hebben we gesproken over mogelijke punten voor het verkiezingsprogramma van de PvdA voor de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar. Er is met name veel gesproken over het onderwerp wonen, maar ook over kansengelijkheid, duurzaamheid en toerisme. We gaan de komende tijd door met het verzamelen van suggesties. De stadsbrede punten zullen we delen met de stedelijke programmacommissie; de rest wordt uiteraard in overweging genomen voor de aanvulling op het stedelijke verkiezingsprogramma voor West, dat het bestuur in het najaar aan de ALV zal voorleggen.