Verslag zomeractiviteit 20 juni

22 juni 2020

Afgelopen zaterdag, 20 juni, hadden we onze zomeractiviteit, voorafgaand aan ons reces. We hadden een erg mooie opkomst met ongeveer 20 leden. Met dit aantal konden we ons ook goed houden aan de richtlijnen van het RIVM. De dag stond het teken staan van de gebiedsontwikkeling van het toekomstige Haven-Stad. Onder leiding van Lubbert Hakvoort (programmamanager Haven-Stad) en Arjan Klok (stedenbouwkundige) krijgen wij deze dag een inkijkje in de ontwikkelingen rondom Haven-Stad. Lubbert begon de dag met een informatieve presentatie waarin we onder andere de geschiedenis van het Havengebied te horen kregen. Daarbij werd er natuurlijk ook een blik op de toekomst geworpen. Zo ligt er het plan om in de toekomst ongeveer 70.000 woningen te bouwen in het gebied. Het doortrekken van de metro naar de nieuwe woonwijk werd als zeer belangrijk gezien, mede om zo het autoverkeer te ontmoedigen en milieuvriendelijk transport te bevorderen.

Na de presentatie van Lubbert kregen we de kans om bij de maquette van het toekomstige Haven-Stad te kijken. Arjan nam ons mee in dit nieuw te ontwikkelen stuk Amsterdam. Het werd ons goed zichtbaar waar de woningen, parken en bijvoorbeeld sportfaciliteiten zouden komen.

 

Na het toekomstige Haven-Stad in miniatuur te hebben gezien, gingen we met de fiets op pad om daadwerkelijk zelf door het gebied te fietsen. Zo konden we ons een voorstelling proberen te maken waar er gebouwd zou worden. Tijdens de fietstocht stopten we regelmatig om naar de bevlogen uitleg van Arjan te luisteren. Met zijn tekst en uitleg werd het voor ons nog tastbaarder waar in de toekomst bijvoorbeeld de wegen zouden lopen, of waar parken aangelegd worden.

Na de geslaagde fietstocht, eindigden we bij café Pont 13. Hier proostten wij met elkaar op een mooie zomer en konden we onder het genot van een drankje of fris bijpraten met elkaar. Wij kijken met zeer veel genoegen terug op ons laatste activiteit voor de zomerperiode begint.

 

Namens het bestuur willen we jullie een heerlijke en gezonde zomer toewensen. Tot snel weer!