Door Jeroen van Berkel op 12 maart 2014

VVD moet van schooltuinen afblijven

De VVD in West heeft voorgesteld om de schooltuinen te stoppen en het Woeste Westen te sluiten. Een dramatisch voorstel voor duizenden kinderen in West.

Op de begroting van West staat 194.000 euro voor deze uitgaven begroot en VVD wil dit wegbezuinigen (tegenbegroting pag.5). Voor de PvdA is dit onacceptabel. De Partij van de Arbeid in stadsdeel West wil daarom dat de VVD in West haar voorstel om de schooltuinen te sluiten intrekt. Lijsttrekker Jeroen van Berkel: “Dit is te zot voor woorden. Kinderen genieten er van. Ze komen thuis met zelf gekweekte tomaten en leren wat gezond is. Dat is bovendien ook goed voor de aanpak van obesitas.”

Als de VVD haar bezuiniging handhaaft, vindt Jeroen van Berkel dat de VVD dit zelf aan de scholen moet gaan vertellen en dat ze aan de kinderen en ouders moet uitleggen waarom zij denken dat ze het best zelf schooltuinen en een ruige speelplek kunnen organiseren en betalen.

Jaarlijks werken meer dan 1.000 kinderen in West en 7.000 in de hele stad in de schoolwerktuinen. Ze verbouwen daar bijvoorbeeld zelf groenten. Op die manier leren ze veel over gezond eten en de natuur. De eerste schoolwerktuin bestaat al meer dan 90 jaar.

Wat de PvdA betreft slaat de bezuinigingsdrift van de VVD volledig door als je zulke mooie voorzieningen van kinderen wil aanpakken.

Jeroen van Berkel

Jeroen van Berkel

Jeroen van Berkel (1969) woont met zijn vriendin en Bos en Lommer. Sinds 1998 zet hij zich in voor de idealen van de PvdA: eerst in de Tweede Kamer, daarna op de Stopera voor de wethouders Rob Oudkerk en Ahmed Aboutaleb. Vervolgens in Den Haag (voor staatssecretaris Aboutaleb). Na twee campagnes (de EU-2009 en de

Meer over Jeroen van Berkel