Door Godfried Lambriex op 20 december 2013

West heeft in 2013 de meeste woningen in aanbouw

Stadsdeel West heeft in 2013 de meeste woningen in aanbouw genomen. In het totaal gaat het om 829 woningen. Dit blijkt uit het basisbestand woningbouwlocaties van het OGA.

Ondanks de crisis en hieruit voortkomend de stilstand van de woningbouw, is het in West gelukt om door te bouwen. Beleggers, ontwikkelaars en corporaties blijven investeren in woningbouwprojecten in de verschillende buurten van West. Daar ben ik blij om. Als stadsdeel dragen we ons steentje bij door steeds opnieuw samen met de bouwers op zoek te gaan naar wat wel kan. En onze ervaring is dat als je begrip hebt voor elkaars belangen en flexibel bent in de oplossingen, er nog steeds veel mogelijk is in de woningbouw

Doorbouwen is ook belangrijk, zeker omdat we mensen zo veel mogelijk een “wooncarrière” willen kunnen laten maken in West. Bovendien sluiten de woningen die gebouwd worden goed aan bij onze woonvisie: in stadsdeel West is er veel behoefte aan huurwoningen in het middensegment en aan studentenwoningen.

Voorbeeld van grote bouwprojecten in West zijn de Titaan in de Kolenkitbuurt, blok 0 in de houthaven, Kwintijn bij de Hallen, transformatie van het Elseviergebouw tot studentenwoningen en de bouw van woningen aan de Buyskade.

Ik hoop dat we deze lijn voort kunnen zetten in 2014!

Godfried Lambriex

Godfried Lambriex

“Ik ben de politiek in gegaan om dingen te kunnen veranderen, bijvoorbeeld de kwaliteit van het onderwijs of het Mercatorplein. Samen met bewoners probeer ik resultaten te boeken, dingen in beweging te brengen. Ook nu we minder geld hebben moet de vernieuwing in West door kunnen gaan. Wonen en economie zijn daarom belangrijke aandachtsgebieden: ik

Meer over Godfried Lambriex