Door Godfried Lambriex op 14 september 2012

Winkelstraten in West

Regelmatig bezoek ik samen met de winkelstraatmanagers winkelstraten en winkeliers in West. Dit keer samen met Marcel van der Meer het Hugo de Grootplein, de Van Limburg Stirumstraat/Tweede Nassaustraat en de Spaarndammerstraat in Westerpark. Marcel praat me bij.Het Hugo de Grootplein en de Tweede Hugo de Grootstraat liggen er goed bij. Pizzeria Little Italy is na de brand weer open en Orontes en Azur Bleu staan heel hoog bij Iens. Vrijwel alle ondernemers werken mee aan het opknappen van de gevels. Marcel blijft duwen en trekken. Er is vrijwel geen leegstand, maar bij de panden die leeg staan blijven de hoge huren een probleem.

Hoge huren hinderen ook de verhuur van twee panden in de Spaardammerstraat. Voor nog geen 80 vierkante meter werd eerst jarenlang € 1.800 per maand gevraagd. Nu nog ‘maar’ € 1.400. Nog steeds te veel. Overal in het stadsdeel lijken pandeigenaren de crisis te negeren en te kiezen voor leegstand boven (tijdelijk) lagere huren. De ondernemers in buurt hebben daar last van.

In de Van Limburg Stirumstraat is momenteel gelukkig geen leegstand. In het laatst gevulde pand zit nu een Surinaamse traiteur. De klimop’s zijn bezig het lelijke geel en oranje van pilaren te bedekken. Een café blijft voor overlast zorgen. Tijd om te onderzoeken of we hier gepaste maatregelen tegen kunnen nemen.

Godfried Lambriex

Godfried Lambriex

“Ik ben de politiek in gegaan om dingen te kunnen veranderen, bijvoorbeeld de kwaliteit van het onderwijs of het Mercatorplein. Samen met bewoners probeer ik resultaten te boeken, dingen in beweging te brengen. Ook nu we minder geld hebben moet de vernieuwing in West door kunnen gaan. Wonen en economie zijn daarom belangrijke aandachtsgebieden: ik

Meer over Godfried Lambriex