Lid bestuurscommissie

Floris Vels

Oud-West

Floris Vels woont in de Cremerbuurt, samen met zijn vriendin Rebbeca en hun twee kinderen in de Cremerbuurt. Hij was eerder deelraadslid in Oud-West (2003-2010) en in West (2010-2014) en is nu sinds maart 2014 lid van de bestuurscommissie in West. Floris werkt als kabinetschef/manager externe betrekkingen bij de gemeente Haarlemmermeer en maakt deel uit van de huidige fractie in West.

Hoelang woon je in West?

Ik woon sinds 1996 in West. Eerst aan de Jacob van Lennepstraat en sinds 2008 aan het J.J. Cremerplein.

Wat is je favoriete plek in West?
Ik kom heel graag op het WG-terrein, waar vroeg het Wilhelmina Gasthuis stond. Dit stukje Amsterdam vind je tussen de Eerste Helmerstraat en het Jacob van Lennepkanaal. Midden in het altijd drukbevolkte deel van het stadsdeel is dit stukje Amsterdam een unieke oase van rust.

Waarom zit je in de bestuurscommissie?
Sinds 2003 heb ik ruime ervaring opgedaan in de stadsdeelpolitiek en die ervaring wil ik inzetten om van de nieuwe bestuurscommissie een succes te maken. We blijven Als fractie hebben we ingezet op een goed samenwerking met bewoners en ondernemers in West, dat moeten we blijven doen zodat bewoners echt een stem krijgen over hun wijk, hun buurt, hun straat.

Waarom PvdA?
De PvdA is voor mij de partij die enerzijds opkomt voor mensen die het moeilijk hebben, maar anderzijds oog heeft voor de mensen die dag in-dag uit keihard werken om ons land, onze stad en de buurten van Amsterdam sterker te maken. Kort gezegd: bij de PvdA komen ‘sterk’ en ‘sociaal’ samen.

Wat heb je bereikt: waar ben je het meest trots op?
In de afgelopen tien jaar heb ik als deelraadslid voor de PvdA gewerkt aan een beter West: het verbeteren van de directe leefomgeving van mensen, zorg voor wonen en werken, voor leren en parkeren. Op de onderwerpen openbare ruimte, parkeren, verkeer en milieu heb ik concrete resultaten geboekt. Ik ben er trots op dat ik heb mogen bijdragen aan mooie projecten waar bewoners en ondernemers leidend waren, zoals een intensief traject voor een nieuw Frederik Hendrikplantsoen, de herinrichting van het Ten Kateplein en de herontwikkeling van tramremise De Hallen.

Waar wil je je voor gaan inzetten? Wat kan er beter in West?
Een mooie en schone van de openbare ruimte blijft een onderwerp dat mensen bezig houdt. Het gaat ergens over: wat tref je aan als je thuis de deur uitstapt? Dat moet goed geregeld zijn en daar heeft de bestuurscommissie een belangrijke taak in. Een mooie openbare ruimte nodigt bewoners uit om elkaar buiten op straat te ontmoeten. Dat is belangrijk voor de binding in een buurt, en daar wil ik me dan ook hard voor maken. (interview d.d. voorjaar 2014)