Raadslid

Koen Maes

Koen Maes

Over Koen Maes

Terug in deelraad west,

Met veel plezier zal ik het komende halfjaar deelraad west weer komen versterken. Al twee keer heb ik een periode van vier maanden als vervanger in de PvdA fractie mogen deelnemen. Van de zomer is onze Sylvester verhuisd en zal ik zijn plek mogen innemen, nu definitief benoemd als deelraadslid.

Voor degenen die mij niet kennen zal ik me even voorstellen. Ik ben al vele jaren actief voor de PvdA, in Amsterdam, in Nederland, in Europa en ver daarbuiten. Mijn persoonlijke instelling is dat je problemen samen moet aanpakken. Van groot belang vind ik het om met de bewoners in west goed in contact te staan en je als raadslid daarin actief op te stellen. Mensen die de weg naar de politiek niet zo makkelijk vinden zoek ik graag op. Ik hoor graag welke oplossingen de deelraad zou moeten bieden voor problemen waar onze bewoners mee kampen. Daarom wil ik me vooral luisterend opstellen, een open oor, de problemen doorgronden, om dan samen met onze bewoners keihard voor oplossingen te gaan zorgen.

Voor iedereen is gewoon een leuke buurt heel belangrijk. Dat vind ik mooi aan west. De grote diversiteit van haar bewoners maakt de buurt ronduit prachtig. Daar zal ook de komende jaren de kracht van de stad liggen. Amsterdam, met alle maatschappelijke en culturele verschillen tussen bewoners, die er samen de schouders onder zetten. Een stad waar iedereen die dat kan werkt en iedereen die dat nodig heeft aandacht krijgt. Daar kunnen en zullen de bewoners van west samen voor zorgen.

De deelraad zal over een half jaar in een nieuwe werkvorm haar taak in deze op zich moeten nemen. Het is voor mij een eer om samen met de huidige deelraadsleden hier de komende zes maanden naar toe te werken: samen werken aan onze buurten, aan aandacht en zorg voor elkaar.

Voor de bewoners van west maakt het straks niet uit, een deelraad of bestuurscommissie: We zullen samen met u aan een leefbaar, levendig, betrokken en open Amsterdam West werken.

Koen Maes

Deelraadslid (per 10 september 2013)